Aktuelnosti

Image-empty-state.png

AKCIONI PLAN ZA 2019. I 2020. GODINU ZA PRIMENU STRATEGIJE SOCIJALNOG UKLJUČIVANJA ROMA I ROMKINJA U REPUBLICI SRBIJI ZA PERIOD 2016-2025. GODINE

Nakon završenih Javnih rasprava na predlog Akcionog plana za 2019. i 2020. godinu za primenu Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2016. do 2025, ovih dana će se pristupiti usvajanju ovog značajnog dokumenta od koga se očekuje još bolja integracija romske zajednice u Srbiji.

Image-empty-state.png

MEĐUNARODNI DAN ROMSKOG JEZIKA

Romski jezik jedna je od najznačajnijih karika u osnaživanju romskog identiteta i sredstvo je komunikacije, socijalizacije i kulturne integracije Roma, istakao je za list “Dekada inkluzije Roma”, Miloš Nikolić direktor Kancelarije za inkluziju Roma, povodom obeležavanja Svetskog dana romskog jezika.

Image-empty-state.png

MILOŠ NIKOLIĆ U OBILASKU ROMSKIH NASELJA U VOJVODINI

Podela humanitarne pomoći najugroženijem stanovništvu u Vojvodini, polako ulazi u završnu fazu.

Image-empty-state.png

Počela realizacije akcionog plana za Rome u Bačkom Petrovcu

U okviru lokalnog akcionog plana za Rome opštine Bački Petrovac danas je u osnovnoj školi „Jan Čajak,, u Bačkom Petrovcu organizovana prva aktivnost lokalnog akcionog plana za Rome u 2020 godini sa temom „Identitet Roma„ sa đacima završnih razreda osnovne škole u Bačkom Petrovcu.

© 2019 Sva prava zadržana - Kancelarija za inkluziju Roma